Καθημερινά ο οργανισμός μας απορροφά με διάφορους τρόπους τοξικές ουσίες (διατροφή, ατμόσφαιρα κλπ), ενώ την ίδια στιγμή τοξίνες δημιουργούνται και από τον ίδιο τον  οργανισμό μέσα από τη διαδικασία του μεταβολισμού = ομοιοτοξικότητα.

Υπό κανονικές συνθήκες, ένας υγιής οργανισμός είναι σε θέση να αποβάλλει (με συγκεκριμένη συχνότητα και ρυθμό) τοξίνες μέσω του ιδρώτα, των ούρων, των κοπράνων και της αναπνοής. Ο έντονος τρόπος ζωής όμως, η έλλειψη χρόνου για χαλάρωση και φροντίδα του οργανισμού αλλά και το συνεχές στρες μειώνουν την ικανότητά του να αποβάλλει στη σωστή ποσότητα και ταχύτητα τις τοξίνες αυτές. Έτσι, οι τοξίνες αποθηκεύονται μέσα στον αλληλοσυνδεόμενο ιστό, ο οποίος ενεργεί σαν σκουπιδότοπος.

Όταν οι τοξίνες συγκεντρωθούν πολύ βαθιά, τότε εισχωρούν μέσα στα κύτταρα και μαζεύονται μέσα στα άκρα των ιστών και τελικά μπορεί και να φθάσουν μέσα σε όργανα όπως είναι τα νεφρά, το συκώτι, και τα έντερα. Εάν ο οργανισμός είναι ανίκανος να αποβάλει αυτές τις τοξίνες, η υγεία  διαταράσσεται με αποτέλεσμα το άτομο να αισθάνεται έλλειψη ενέργειας, συνεχή κόπωση, μυϊκούς πόνους κ.ά.

Το πρόγραμμα αποτοξίνωσης & εξισορρόπησης της κυκλοφορίας διαρκεί 60 λεπτά και περιλαμβάνει:

apotoksinotiko-podoloutroΚατά τη διάρκεια του αποτοξινωτικού ποδόλουτρου ο δέκτης τοποθετεί τα πόδια του σε μία λεκάνη, όπου μέσω της διαδικασίας της ηλεκτρόλυσης, μαγνητίζονται οι τοξίνες και έλκονται έξω από την κυκλοφορία του αίματος, διαμέσου των πόρων των πελμάτων.

Η όλη διαδικασία διαρκεί συνήθως 20 λεπτά και είναι αρκετά ξεκούραστη. Τα οφέλη που προσφέρει είναι ποικίλα και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • ενδυναμώνει τον μηχανισμό αποτοξίνωσης του σώματος
  • ελαττώνει την τοξική φόρτιση των οργάνων
  • ενεργοποιεί τη λειτουργία του μεταβολισμού και την κυκλοφορία του αίματος
  • αυξάνει την ενέργεια των κυττάρων του σώματος
  • ελαττώνει την εφίδρωση και τη δυσοσμία του σώματος

eksisoropisi-miikou-kikloforiasΗ θεραπεία αυτή εστιάζεται στην εξισορρόπηση των ενεργειακών εντάσεων και μπλοκαρισμάτων στα αντανακλαστικά σημεία που βρίσκονται στην πατούσα. Ο δέκτης στέκεται (ή, όταν αυτό δεν είναι εφικτό, κάθεται) σε μία πλατφόρμα, η οποία έχει ελαστικές προεξοχές στο σχήμα της πατούσας. Κατά τη διάρκεια, το μηχάνημα προκαλεί δονητικό μασάζ στα αντανακλαστικά σημεία της πατούσας, τα οποία αυξομειώνονται, με στόχο να επιφέρει ισορροπία στον οργανισμό εκεί όπου:

  • εντοπίζεται να υπάρχει ατονία μυών και συσσώρευσης έντασης στους μύες
  • παρατηρείται μπλοκάρισμα ή υπερφόρτωση στην κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου

Η εξισορρόπηση της κυκλοφορίας και του μυϊκού τόνου  επιτυγχάνεται με τη βέλτιστη ανάπτυξη δεξιόστροφου μασάζ δόνησης πάνω στα αντανακλαστικά σημεία της πατούσας. Αυτή η δεξιόστροφη κυκλική κίνηση έχει βαθιά, εποικοδομητική, αναζωογονητική δράση που  ξεμπλοκάρει την ένταση στα σημεία όπου εφαρμόζεται, επιφέρει εξισορρόπηση στην κυκλοφορία του αίματός και της λέμφου ώστε να ρέουν πιο ομαλά μέσα στο σώμα. Έτσι, τα κύτταρα εφοδιάζονται με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά, ενώ ταυτόχρονα υποβοηθείται η αποβολή των άχρηστων ουσιών και των τοξινών από τον οργανισμό.

Η συνεδρία ολοκληρώνεται με ένα ελαφρύ, σύντομο και χαλαρωτικό μασάζ στα πόδια του